Tomislav je samohrani otac koji se bori za život svog sina, pomozimo im

Tomislav Dinić je tih, miran čovek. Na život, koji je u potpunosti posvetio bolesnom sinu, se ne žali. Jedino kaže da zbog toga više ne ulazi često u radionicu.

„Tenutno nemam vremena zbog situacije u kojoj se nalazim inače ranije sam radio. Najčešće pravim ikone, unikatni nameštaj. Sve od drveta što postoji. Ikona, Presveta majka Bogorodica, koju sam počeo i ne mogu da je završim, u procesu je izrade“, kaže Tomislav Dinić.

U kući su predmeti koje je izradio od plemenitog drveta još davno, čak i Ajfelova kula od palidrvaca, ali kupaca za ovakve unikate nema. Voleo bi, kaže, da nabavi savremeniju mašinu od ove koju ima, da bi se, pre svega, odužio mnogim darodavcima.

„Zahvalio bih se svim ljudima dobre volje koji su mi do sad pomogli i koji mi pomažu. Možda bih hteo kasnije da ja, ako nekome znači moja pomoć, da u tom smislu pomognem nešto na moj način, koliko sam u mogućnosti. Ako bih nabavio tu CNC mašinu da eventualno ubrzam taj proces proizvodnje“, objašnjava Tomislav Dinić.

Dušan je teško bolestan. Tomislav kaže da je sada malo bolje posle niza operacija i intervencija za postavljanje sonde za ishranu i otvora na vratu za disanje, niza zračenja, lečenja citostaticima, infekcija… Iako je svaki dan u njihovoj kući veoma težak, Tomislav ne odustaje.

(RTS)


Ostavite komentar