Stršljenovi u surduličkoj bolnici?

Teško dostupna mesta nastanjuju stršljenovi, odabrali  su deo krova bolnice u Surdulici, i kroz pukotine došli do soba. Pacijenti su izmešteni, intervenisao je Vladica Stanković.

‚‚Oni su napravili veliko leglo, sad u ovom vremenskom periodu su ta velika legla, i onda su izlazili iz zida, neke pukotine u tom delu zgrade, morali smo da intervenišemo.To su rizici veliki, pre svega i za mene, a uopšte za pacijente, nije samo stršljen, nego onda i visiš na zgradu”, kaže Vladica.

 Zaštitno odelo je neophodno, uz oprez, spretnost i iskustvo. Često je na krovovima zgrada, tavanima, u skučenim prostorima.

‚‚Jedna od intervencija, velikih, je bila u školi u Vranju, Medicinska škola, u hali, desilo se baš tu gore, baš je visoko bilo, veliki je problem bio i rešili smo ga, i u pošti sam imao nešto zanimljivo, što se tiče intervencija  u Vladičinom Hanu, malo su poštari bili ugroženi, ali eto, i to smo rešili, sve intervencije su rešene, ne vraćam se dva puta, iskreno da vam kažem. – Vi se bavite i zaštitom gmizavaca, da li su opasnije zmije ili stršljeni? Za mene su stršljeni velika opasnost i veća sto posto nego zmije, sa zmijama mi je več neka rutina, zmije beže, a stršljeni napadaju, kratko rečeno” objašnjava Vladica.

Bio je i u Nišu, Leskovcu, kad su ugroženi ljudi, interveniše. Stršljen je najveći insekt iz porodice osa, u gnezdu može biti od 400 do 1000 jedinki.

(RTS)


Ostavite komentar