Šta je nagrada poštenom pronalazaču Marku iz Kačareva

Marko Stojčevski iz Kačareva ovih se dana vozi sa drugarom na novom biciklu, koji je dobio kao nagradu za humano delo, kada je pošteno vratio pronađeni novac.

“Ispred radnje sam ugledao pare. Razmišljao sam da li da ih uzmem ili da ih odnesem u prodavnicu. Nisam puno razmišljao, uneo sam ih u radnju i dao prodavačici. Ipak, to nije bio moj novac i znam da ga verovatno neko traži i da je to velika suma novca. Ja sam srećan što je novac vraćen”, ističe Marko Stojčevski, iz Kačareva.

Marko je priznao da je savladao svoju trenutnu dečačku želju da za taj novac kupi novi bicikl, umesto starog i raspadnutog. A njegov plemeniti gest je podstakao članove udruženja „Volonteri Kačareva“ da mu želju ispune i pošalju važnu poruku svima.

“Poruka koju ova priča šalje jeste da u svom mikrosvetu treba da činimo što više dobrih dela i da su ta dela prepoznata. Možda se neće svakome odmah vratiti kao Marku, ali sigurno u nekom momentu ta dobra dela će biti nagrađena”, smatra Nela Savić, iz udruženja „Volonteri Kačareva“.

Iako ovo udruženje uglavnom pomaže socijalno ugroženim porodicama, ovaj događaj su videli kao lekciju koju odrasli od dece mogu da nauče.

“Ja sam jako ponosna na svog sina što je odreagovao baš onako kako je trebalo kad je bio sam. Bila sam iznenađena što je jedno tako malo dobro delo naišlo na toliko pozitivnih reakcija i jako sam srećna što živimo u ovakvom mestu gde smo pokazali da smo svi tu jedni za druge”, navodi Dušica Dakić Stojčevski, Markova mama.

Pohvale zaslužuju svi učesnici ovog događaja, od deteta koje je naučilo ispravno da postupi, roditelja koji ih tako vaspitavaju i meštana, koji se uključuju u dobrotvorne akcije.

(RTS)


Ostavite komentar