Sledeće godine počinje izgradnja kanalizacione mreže u Sivcu

Kada god je kiša meštani Sivca strahuju. Penzioner Dragić Živković smatra da jedino nova kanalizacija može rešiti ovaj problem, jer za većinu domaćinstava održavanje septičkih jama iziskuje značajna novčana sredstva.

„Kanalizacija je puna sva. Gornji, a donji deo naročito. Moramo izvlačiti svakih nedelju dana. Plaćamo radnike 1500 dinara, 2000 dinara“, kaže dragić Živković.

Po predviđenom projektu Sivac će imati sopstveni prečistač koji će biti izgrađen na mestu gde je planirana industrijska zona.

„Uređena je projektna dokumentacija i obezbeđena su sredstva preko Ministarstva građevinarstva, odnosno kroz jedan program sa mađarskom Vladom, tako da uskoro, nakon revizije samoga projekta, očekujemo da negde u narednoj godini uđe se u fazu realizacije i izgradnje kanalizacione mreže“, objašnjava predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić.

Iako je Opština Kula do sada uložila više od 300 miliona dinara u izgradnju kanalizacione mreže, kanalizacija je kompletna jedino u Crvenki. 

„Zašto je bitno za Sivčane? Da im život bude jednostavniji, kvalitetniji, a ujedno i da smanjimo zagađenja podzemnih voda i zemljišta“, navodi sekretar predsednika MZ Sivac Milenko Rajić.

 Selu Sivac komunalno opremanje važno je i zbog budućih privrednih projekata u industrijskoj zoni, a dodatno se utiče i na šire ekološke probleme i očuvanje kvaliteta vode u Velikom Bačkom kanalu.

(RTS)


Ostavite komentar