Šestočlana porodica Geštamov živi u trožnoj kući bez kupatila i vode

U kući od slame i blata, koja je sklona padu, žive Geštamovi. Njih šestoro nema osnovne uslove za život. Krov kuće prokišnjava, kupatilo nemaju, a voda je iz planine dovedena samo do dvorišta. Najveća pomoć i uzdanica porodice je jedanaestogodišnji Miloš.

„Kad nam komšija da traktor, idemo za drva, tovarim drva, izvlačim, orem njive, čuvam 15 ovaca i 18 koza. Mnogo loše živimo. Najviše nam fali traktor da nam se kupi da možemo da radimo. U kući nam sve fali,“ kaže Miloš Geštamov iz sela Kusa Vrana.

O deci se brine deda Časlav, koji ih svakoga dana vozi do škola u susednim selima. Penzije i invalidnine jedva da su dovoljne za lekove i hranu.

„Imam bolesnu ženu koja je težak invalid, sin je isto težak invalid, ja sam već ostario. Penzija mi je samo 13 hiljada,“ kaže Časlav Geštamov.

Zahvaljujući pomoći fondacije „Veruj život je lep“, opštine Dimitrovgrad i jedne građevinske firme, počela je izgradnja novog doma za Geštamove.

„Mi rekonstruišemo kuću i dograđujemo još jedan deo. Potrebno je još milion i po dinara da se komplet kuća rekonstruiše. Uradićemo rampe za invalide,“ rekao je Bojan Šmigić iz Kraljeva

Najveći problem će biti izgradnja bazena za vodu, a za normalan život Geštamovima će biti neophodna pomoć za opremanje nove kuće.

(RTS)