Priznanje Gojku za vredan rad na deponiji u Kraljevu

Pričom u našoj emisiji o bageristi sa kraljevačke deponije, pre par godina, demantovali smo većinu onih koji se žale da im je posao težak, i da su im uslovi rada nepodnošljivi. Bez benificiranog staža i dana bolovanja, Gojko šest dana u nedelji, već 14 godina sanira i ravnja otpad na gradskoj deponiji

boxPluginImg

„Nema para kojima može da se plati ovo ovde. Radi čovek u zarazi, u prašini, ali šta ću – tu sam, gde sam. Kad dođem kući, ja se malo doteram, obučem, i niko ne zna da sam bio na deponiji“, kaže Gojko Vučićević.

Ne znaju ni, da nije Gojka da svakoga dana izravnja brda otpada, da bi Kraljevo, poslednjih mesec dana i Čačak, preplavilo smeće.

“ 310 kubika u proseku dnevno! – To je sa Čačkom? – Da, sa Čačkom. Čačani su nama pritekli u pomoć kada je bio zemljotres, i kamionima i ljudstvo, kolege koje sada dopremaju njihovo smeće su bili ovde uz nas kada smo mi biki u problemu“, navodi Gojko.

Priznanje ovom četrdesetdevetogodišnjem radniku kraljevačke „Čistoće“ za nesebičan rad stigao je danas od kolega.

„Odlučili smo da pored redovne stimulacije koju dajemo Gojku, kolegi kupimo novo, savremeno vozilo koje će mu olakšati posao“, kaže Novica Lišanin, direktor JP “Čistoća” u Kraljevu.

Vučićević je od kolega predložen i za Oktobarsku nagradu Grada Kraljeva jer je vek kraljevačke deponije produžio bar za jednu deceniju.

(RTS)