Ponovo se pokrenulo klizište u Pribojskoj Banji

Brdo na kome je klizište posle kiša poslednjih dana ponovo je krenulo.

Dragan Pešić iz Pribojske Banje kaže: „Ovo je možda od 2003.-2005., a ranije je bilo blatina, bila mokrina, bilo drveće. Ovo je bilo pošumljeno, mlađa šuma bila, možda je i to držalo. Kad je dole počelo nešto da se radi onda je naglo krenulo.

Brdo zemlje stiglo je nadomak novog spa centra.

“Mi smo uspeli da sklonimo nekih preko 100 kamiona zemljišta, samo da ne napravimo još veću štetu, to je ustvari samo privremeno rešenje. Sam objekat za sada nije ugrožen, ali sve komunikacije koje prilaze hotelu i ovom krilu, bazeni sa kontra strane, tako da klizište udara u njih. To je optika i struja i hidrantska mreža, vodovod, kanalizacija”, navodi Rade Cincović, hotel-spa „Terme 36,6“.

Ovog puta odeljenje za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u čijem sastavu je stacionar nije direktno ugroženo.

“Situacija je uobičajena. Naše odeljenje radi, imamo stacionarne pacijente, ambulantne pacijente, banjske goste, sprovodimo terapije. Pacijenti idu na bazen na hidroterapiju u 10 tako da pacijenti ne osete ovo stanje klizišta”, ističe dr Dušan Djerić načelnik odeljenja za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

U pribojskoj opštini kažu da su nekoliko puta pokušavali da zaustave klizište, ali su to samo bila privremena rešenja.

“Opština Priboj raspisala je javnu nabavku, uradila je projekat sanacije ovog klizišta i vrednost izvodjenja radova, predračun izvodjenja radova je oko 45 miliona. Mi ta sredstva nemamo”, naglašava Drago Drobnjaković, načelnik saveta za bezbednost saobraćaja opštine Priboj.

Ovog puta očekuju pomoć kako bi se problem klizišta konačno rešio, a sama Banja okrenula turizmu.

(RTS)


Ostavite komentar