Osmaci iz jedne lozničke škole iznenadili nastavnike na kraju škole

Osmaci u ulozi svojih učitelja, ali i nastavnika istorije, fizičkog i svih zaposlenih u školi predstava je koju su učenici izveli u nameri da se na završnoj proslavi zahvale za sve lepe trenutke tokom školovanje. Njihova ideja bila je, kažu, i da podsete da je škola druga kuća i mesto gde se stvaraju prijateljstva za ceo život.

„Veoma mi je drago što sam imala priliku da učestvujem u ovako lepoj predstavi i omiljeni deo predstave mi je bio osmeh na licima naših dragih nastavnika i učitelja i na probama smo se svi zajedno još više zbližili“, kaže Elena Božić, iz Loznice.

Pavle Nikola Mitrović dodaje: „Uvek smo se svi držali zajedno, da li je to bilo u prvom razredu kod učitelja ili sada u osmom razredu kada god je bilo u pitanju drugarstvo, kada god je bilo gradivo, škola, pomaganje, nekako uvek smo bili na skupu, mogu da kažem da nikada neću zaboraviti sve lepe trenutke koje smo zajedno proveli u našoj školi.“

Predstavu od 9 činova učenici su pripremali mesecima u tajnosti uz podršku jedne mame. Ovo improvizovano pozorište imalo je 60 učesnika.

„Bilo je zahtevno kako ih skupiti u isto vreme da svi vežbaju, međutim pošto mi je predstava bila svakako podeljena po scenama znači dolazili su kod mene u stan tj oni su dolazili kod mene na vežbanje i na druženje svakodnevno”, ističe Lidija Šekularac, iz Loznice.

Njihova ideja iznendila je sve prisutne koji, tvrde, da ovako dirljiv momenat nisu doževeli. U publici koju su činili svi zaposleni u školi video se i smeh, ali i suze, jer su predstavu doživeli kao priznanje svom radu.

„Ono što je jako zanimljivo je kako oni vide nas, kakvi smo mi u njihovim očima, sve je bilo umereno, sa granicom, priredba je pratila školovanje od njihovog dolaska u školu, časova kod učitelja, potom vreme online nastave, vreme korone pod maskama u školi i na kraju njihovu maturu”, ističe Nada Ostojić, direktorka Osnovne škole „Kadinjača“.

„Uspeh u društvu počinje sa uspehom u vašem društvu“, reči su zahvalnosti koji će sa imenima ovih osmaka ostati za večnost u arhivu škole.

(RTS)