Olimpijada – san braće triatlonaca iz Leskovca

„Osećaj je super. Sport mi je zanimljiv, taj prelazak s plivanja na bicikl, na trčanje“ naglašava Andrija Stojiljković, triatlonac.

„Volim jednostavno da dotaknem te moje gornje granice izdržljivosti“ kaže Novak Stojiljković, triatlonac.

Uporni, smeli, vešti. Uz jaku volju, odricanje i veliki rad stižu do pobedničkog postolja na državnim takmičenjima. Za sedamanaestogodišnjeg Andriju i dve godine mlađeg brata Novaka svaki trening i nadmetanje je pravi izazov. Takmiče se u različitim kategorijama ali im je cilj isti-da budu olimpijski triatlonci.

„Triatlon, kros triatlon, duatlon, kros duatlon i akvatlon. U svim tim disciplinama sam prvak na državnom nivou“, dodaje Nikola.

„Bio sam 5 puta državni prvak i na 2 takmičenja sam bio vicešampion. To nam puno znači što smo zajedno u sportu i imamo da kažem motivatora na treningu“ dodaje Andrija.

U životu i sportu vetar u leđa daje im otac Aleksandar koji u 40-oj ne odustaje od triatlona i takmičenja. Svakodnevno zajedno jačaju duh i telo.Naporno je ali je kaže i zadovoljstvo veliko.

„Kod dece je jako bitna motivacija da bi mogli da pokrenemo svu tu mašineriju u njima i da bi se razgalio u njima taj adrenalin jako bitan na samom takmičenju“, kaže Aleksandar Stojiljković, Andrijin i Nikolin otac i trener.

U leskovačkom triatlon klubu „Pobednik o16“ koji postoji godinu i po dana ponosni su na uspehe braće Stojiljković. Nakon 10 godina plivanja i više od 200 osvojenih medalja usledio je triatlon.

„Što se tiče plivanja oni tu urade najbolje moguće što se tiče tehnike, izdržljivosti, samog disanja, položaja tela tako da sačuvaju snagu za biciklizam i trčanje. „Milan Kitanović,trener plivanja triatlon klub „Pobednik 016“ Leskovac.

Odlični đaci, muzički talenti i uspešni triatlonci. Mesečno preplivaju 100 kilometara, toliko i trče, 6 puta je veća kilometraža koju pređu biciklom. Andrija i Novak spremno i s nestrpljenjem iščekuju vikend i balkansko prvenstvo u Baru.

(RTS)


Ostavite komentar