Odžaci: Protest roditelja predškolaca

Roditelji dece koja pohađaju Predškolsku ustanovu „Poletarac“ u Odžacima održali su miran protest ispred ustanove. Zahtevaju od rukovodstva da dobiju na uvid kako je optuženi zaposlen i da se dalje preduzimaju pooštrene mere opreza. Za sada je više od desetoro roditelja prijavilo nedozvoljene radnje, koje su se dešavale nad njihovom decom.

“Ovo i sve ostalo, što roditelji iznose, što sam ja čula u dva dana, je za najgoru moguću osudu. Ne želim samo da zamislim šta su ta deca proživljavala. Šta je moje dete proživljavalo, to znam. Tek posle tri dana još je dete počelo da se otvara”, svedoči Nataša Pavlović.

Predstavnici predškolske ustanove nisu hteli pred kamere. Upućeno nam je Saopštenje, u kome se kaže da je u pitanju pedagoški asistent koji je bio zaposlen u njihovoj ustanovi. Ustanova je uradila sve što je u njenoj nadležnosti. Pokrenut je disciplinski postupak i udaljen je sa posla. Slučaj su preuzele nadležne službe i istraga je u toku. Roditelji su tokom protesta pozvani na sastanak sa predsednikom Opštine Odžaci i direktorkom Predškolske ustanove.

“Zaista je teško poverovati da neko godinu dana, sa toliko zaposlenih, nije primetio bilo kakvu sumnjivu radnju. To je verovatno moguće, oni kažu da jeste, ali sa druge strane, zdravorazumski je teško prihvatiti taj odgovor. Smatramo da su odgovorni svi”, ističe Dijana Milosavljević, roditelj.

Roditelji očekuju da će do 10. maja dobiti odgovore na prosleđene zahteve. Ceo slučaj je u nadležnosti Osnovnog javnog tužilaštva u Somboru, koje će doneti dalju odluku i precizirati o kom krivičnom delu se radi.

(RTS)