Nova namena Kovid bolnice na Mišeluku

Novosađnka Suzana Gajić, u novu bolnicu došla je gotovo nepokretna, trpeći velike bolove. Uz svakodnevne terapije, posebno novog aparata za magnetoterapiju, iz dana u dan oseća se bolje.

“Ne kao da sam u nekoj bolnici, kao da sam u nekoj divnoj banji. Ambijent je takav, ljubaznost osoblja, nemam reči”, kaže pacijentkinja Suzana Gajić.

Njeno mišljenje dele i ostali pacijenti.

“Evo vidite da se mogu pomeriti, nisam se mogla pomeriti, a sada mogu”, navodi pacijentkinja Anka Kačuk, a pacijent Dušan Gajić: “Ovde je divno, ovde je fantastično.”

Ovo je moderan aparat kojim se meri prag bola kod pacijenata i određuje terapija, a za bol u kolenu, učinkovita je, kažu, laseroterapija.

“Traje svega 30 sekundi, po tačkama, kratkotrajna je terapija, a velike efekte daje”, kaže Ivana Štulić, fizijaterapeutski tehničar.

Tokom prethodne godine, broj pacijenata je prevazišao posotojeće kapacitetete, a novootvorena bolnica, sada može da prihvati i dvostruko više pacijentata, koje očekuje najsavremenije pristup.

“Pre svega, adekvatna, moderna terapijska i sprovođenje i odgovarajućih terapijskih procedura iz domena rehabilitacije. Očekuje se da će kapacitet pacijenata koji će biti tretirani u ovoj novo bolnici dostići čak 50 pacijenata u toku dana”, navodi Edita Stokić, direktorka Kliničkog centra Vojvodine.

U prethodnom periodu u prostorijama bonice na Mišeluku, otvoreni su i Odsek za mentalno zdravlje, Centar za palijativno zbrinjavanje i Dnevna bolnica Kinike za urologiju.

(RTS)


Ostavite komentar