Nišlijka Dragana Janković, najbolja medicinska sestra predškolskih ustanova u Srbiji

Svaki radni dan već gotovo dve decenije protiče joj, kaže, najlepše moguće -uz mališane, uz ljubav i brigu koju im pruža i poverenje kojim joj uzvraćaju.

“Iza nagrade stoji 18 godina posvećenog, odgovornog, predanog, pedantnog rada, velika privrženost poslu, velliki trud. Odgovornost je velika, posao nije lak, ali kada se deca vole, svaku prepreku je moguće prevazići u interesu njihovog boljitka”, ističe Dragana Janković, pedijatrijska sestra vrtića „Bambi“ u Nišu.

Stoji i rad na prevenciji vršnjačkog nasilja, aktivno učešće u akcijama NURDOR-a i drugim humanitarnim akcijama. Motiviše je, kaže, ljubav prema deci i želja da im obezbedi bezbedno odrastanje.

“Najlepše je imati poverenje roditelja, imati ljubav dece. Smatram da je predškolstvo od bitne važnosti za razvoj deteta i da se temelj sticanja pravih veština, ljubavi, drugarstva, empatije upravo uči u predškolstvu”, dodaje Dragana Janković.

Kao trijažna sestra svakodnevno prati zdravlje svakog deteta u vrtiću „Bambi“.

“Poznajem svu decu, 384 je upisano i znam o svakom detetu sve. To mi je posao i sve su to moja deca”, zaključuje Dragana Janković, pedijatrijska sestra vrtića „Bambi“ u Nišu.

Dragana je ponosna na priznanje koje je dobila lično, ali je to, kaže, i priznanje vrtiću u kome radi i predškolskoj ustanovi „Pčelica“.

(RTS)