Niš: Mladi muzičari prikupljaju novac za održavanje trodnevnog rok festivala

Niški muzičari, starosti od 19 do 24 godine, organizacijom koncerata prikupljaju novac za svoj alternativni festival. Prošle godine održan je prvi put. Bio je veoma posećen i izazvao je veliku pažnju niške javnosti.

„Verujem da se u Nišu dogodila neka vrsta muzičke revolicije, da je nastalo puno novih mladih bendova i nekako smo se svi mi našli tu da se pomažemo, da budemo tu jedni za druge i evo napravili smo jedno udruženje koje može da napravi dobar proizvod“, kaže Jakov Živković, organizator festivala.

Mladi rokeri nisu želeli da organizuju takmičarski festival, već da ujedinjeni privuku više publike i predstave zajedničku ideju.

„Od 2019. kada su bila možda 3,4 lokalna mlada benda, sada ih ima preko 20 i to je stvarno neverovatno“, navodi Stevan Radulović, grupa Nemir.

Matija Zdravković, iz grupe Rigil ističe da svi žele da uspeju. Dodaje: „I da se na neki način bavimo muzikom u životu, i stalno viđam nove mlade bendove koji izlaze,i  mi se u mom bendu nalazimo više puta nedeljno da radimo na svemu“.

Stvaranje nove niške scene i organizaciju festivala ove godine pomaže i lokalna muzička agencija.

„Odlučili smo se da pomognemo ljudima, jer kada smo mi bili u njihovoj situaciji pre jedno 10-15 godina, nije bilo dovoljno sluha za to što smo mi radili, da ne pričam o tehničkoj pomoći“, naglašava Petar Vuksanović, iz agencije Los Bushos.

Planirano je da septembra bude objavljen album sa pesmama desetak niških bendova, a trodnevni festival Andergraund zakazan je za oktobar.

 

(RTS)


Ostavite komentar