Najbolja studentkinja medicine u Nišu Elena Stanković iz Vlasotinca

Indeks pun desetki. Za drugu ocenu tokom šest godina studija ne zna. Djak generacije u osnovnoj školi, vukovac u vlasotinačkoj Gimnaziji, dr Elena Stanković najbolji je student Medicinskog fakulteta u Nišu.

„Potrebno je mnogo požrtvovanja, mnogo vremena, mnogo truda, mnogo mogu da kažem i rizika jednostavno da ja sebe ubedim da moram da budem deset nula i nikako drugačije, sve je počelo kad sam bila prva godina i krenule su da se ređaju desetke i ja sam sebi rekla ne, ja moram do kraja studija, kad sam prvu godinu koja je najteža preživela onda ću i celo studiranje. U suštini iz ove perspektive mogu da kažem da i nije bilo toliko teško zato što sam ja to volela i uživala sam u svakom trenutku i učenja, ajde učenja manje više,ali ispita i upisivanje tih ocena“, kaže dr Elena Stanković iz Vlasotinca.

Ljubav je izrodila uspeh i priznanja. Najznačajniije je posao. Sa prosečnom ocenom 10,00 mogla je da bira gde će da radi i kojom granom medicine će se baviti.

„S obzirom na to da su talenti krenuli otprilike 2018. godine ja sam se se trudila da održim taj prosek i zbog toga zato što mi je to bio siguran posao nikako nisam htela da odem odavde tu mi je porodica, prijatelji i nekako sam gradila sebe ovde i htela bih da lečim naše ljude, a ne neke tamo strance“, ističe dr Elena.

Uporište energije i podrške je porodica koja ponos ne krije.

„Svaki roditelj je ponosan i srećan ako dete sledi i ispuni svoje snove, a Elena je upravo to i učinila“, kaže Sanja Stanković, Elenina mama.

Osmeh sa lica Elena ne skida. Nestrpljivo broji dane do 3. juna kada će u Kliničkom centru u Nišu početi da radi

„Ja sam konkretno birala internu medicinu, gastroenterologiju. To je moja prva želja, zapravo i jedina tako da sam izuzetno srećna što mi je direktor izašao susret i što sam dobila tamo posao“, zaključuje dr Elena Stanković.

Ciljeve je jasno zacrtala. Kod nje pauze nema. Već je zakoračila u svet nauke kojoj želi da se posveti. I na doktorskim studijama samo desetke. Elena drugačije ne zna, trudom popločava svoju stazu sreće.

 

(RTS)