Moderan vrtić za mališane u Velikoj Drenovi

Novi vrtić u Velikoj Drenovi ima 5 prostorija sa kupatilima, kuhinjom, sobama za spavanje i celodnevni boravak dece. Građen je dve godine za mališane iz Velike Drenove, Selišta i Stragara.

„Vrtić je nekada bio samo poludnevna grupa. Bilo je nekih 30-oro dece, danas ima 102 deteta. Vrtić je predivan, unutra je jedno pravo dečije carstvo“, kaže Dragica Maksić, roditelj iz Velike Drenove.

„Imamo 5 grupa, 2 su jaslene, mlađa jaslena, starija jaslena grupa, imamo jednu pipremnu predškolsku grupu i dve mešovite. Prva mešovita grupa je mlađa i srednja, a druga srednja i starija“, navodi Biljana Savović, direktorka vrtića „Biser 5“ iz Velike Drenove.

Vrednost ovog objekta, koji su zajednički izgradili i opremili: opština Trstenik i fondacija Novak Đoković, je 27 miliona dinara.

Dušan Petrović, iz Fondacije „Novak Đoković“ ističe: „Konačan cilj Novak Đoković fondacije je da svako dete u Srbiji do 2030. godine ima pristup predškolskom obrazovanju i kvalitetnim pripremama za taj uzrast.“

„Nastojaćemo da na sličan način izađemo u susret zahtevima i u Milutovcu i Medveđi i gde god se za to ukaže prilika jer su deca naše najveće bogatsvo i dužni smo da im stvorimo uslove koji su dostojni 21-om veku”, smatra Milena Turk, predsednica opštine Trstenik.

Ovo je druga predškolska ustanova, koja je plod saradnje opštine Trstenik i fondacije Novak Đoković. Pre dve godine otvoren je vrtić u Stopanji a već naredne, planiran je novi objekat za mališane u Milutovcu.

(RTS)


Ostavite komentar