Mladi knjaževački tekvondisti

Tekvondo klub „Major Kirjejev“ ima tridesetak članova, od pionira do seniora.

Brat i sestra, Aleksa i Lana u klubu su od njegovog osnivanja, trener kaže da nisu propustili nijedan trening i nijedno takmičenje.
„Trenirala sam, napredovala sam, takmičila se, stekla sam nove prijatelje, puno društva, drugara koji se upoznaju na svim tim takmičenjima“, kaže Lana Ilijić.

Aleksa Minić dodaje: „Moja najdraža medalja je naša prva medalja koju smo osvojili ja i moja sestra i to je bila zlatna medalja“.

Mnogi od članova kluba tekvondo su počeli da treniraju u predškolskom uzrastu.

„Često se takmičim pored toga što treniram i osvajam često zlatne medalje“, navodi Andrej Petrović.

„Imam osam godina, mnogo mi je lepo, treniram već par meseci i sviđa mi se, iskreno“, dodaje Danica Vučić.

Klub je imao skroman početak, a treninzi su se održavali u hodnicima škola. Trener Radoš Savić svoje četrdesetogodišnje iskustvo u karateu i tekvondou, uspešno prenosi svojim učenicima:

„Deca mogu biti izuzetno dobra, ali ako nešto nedostaje sa strane trenera opet neće to biti to. Prema tome, to je jedna dvosmerna ulica kojom smo krenuli i zahvaljujući našem predanom radu nisu izostali ni prvi državni rezultati i nižemo ih unazad već godinama“, naglašava Radoš Savić, karate i tekvondo trener.

Knjaževački tekvondisti vredno treniraju u fiskulturnoj sali osnovne škole „Mladost“ i spremaju se za neka buduća takmičenja i medalje koje će na njima sigurno osvojiti.

(RTS)


Ostavite komentar