Mlada Čačanka Sanja Mitić osvojila bokserski Kup nacija u ženskoj kategoriji

Svakodnevni treninzi snage, kondicije i taktičkih vežbi su redovan raspored sedamnaestogodišnje Sanje Mitić. Boks trenira svega tri godine, a već su  u njenoj kolekciji brojne medalje.

 

„Trenirala sam uporedo boks i odbojku i u jednom trenutku je preovladalo to da više volim boks. I onda sam odlučila da prestanem sa treniranjem odbojke i da se ozbiljno posvetim boksu. I od tada sam učestvovala na više tih međunarodnih turnira i na dva Evropska prvenstva“, kaže Sanja Mitić, Bokserski klub „Čačak“.

Upornost i hrabrost pomogli su Sanji da već u drugoj godini treniranja počne da se takmiči

„Sanja ulaže veliki napor u treninge, veliki je profesionalac u odnosu na sam trening, a i njene ambicije dovode do tih ciljeva da napravi rezultat. I nadamo se sutra i toj seniorskoj medalji.“, naglašava Nikola Lazarević, trener Bokserskog kluba „Čačak“.

Sanja je učenica trećeg razreda čačanske Gimnazije. I u školi uspeh i pomoć ne izostaju.

„Sanja uspeva uz toliko izostanaka, zbog svih takmičenja da postigne sve petice iz svih predmeta. I to je naša velika radost. Jer ako si uspešan na jednom planu izgleda da vuče da budeš uspešan na svim planovima.“, ističe Dejan Krunić, profesor srpskog jezika i književnosti.

„Radujemo se  I smatram da je sama ta njena hrabrost da upusti se u sve to da je to uspeh sam po sebi”, dodaje Tanja Mitrović, učenica trećeg razreda Gimnazije u Čačku.

„Ja se dosta dopisujem sa Sanjom kad nije ovde i pružam joj tu neku podršku preko poruka. Slikam joj, snimam joj šta može  od časova i ostalo i ona to preslušava, prepisuje, vežba“, kaže Sanja Aleksandrić, učenica trećeg razreda Gimnazije u Čačku.

Neizostavna podrška roditelja i školskih drugova puno znače ovoj uspešnoj tinejdžerki .

„Roditelji su se donekle navikli ali i dalje imaju taj neki strah pred svaki moj meč. Društvo me podržava, njima je to sad sasvim normalno uopšte im nije čudno više“, ističe Sanja i dodaje da želi svetsku, a aksnije i olimpijsku medalju.

Pored želje za velikim sportskim uspesima Sanja uveliko planira i studije. Njen izbor je, kaže – psihologija.

 

(RTS)