Medicinska škola u Leskovcu do novembra bez grejanja

Ogrejalo sunce pa se nastava lakše prati. Nije tako bilo prethodnih dana.

„U kratkim rukavima sam, nemam problema sa grejanjem, a prethodnih dana je bilo baš hladno“, kaže Đorđe Mitić, učenik 2. razreda Medicinske škole u Leskovcu.

„Ja sam zimogrožljiva i veoma je hladno na časovima smo u jaknama“, dodaje Lana Cvetković, takođe učenica 2. razreda.

Radijatori su hladni. Toplovod iz bolnice više nije u funkciji, novi tek treba da se gradi kao i podstanica za Medicinsku školu koja je za problem saznala tek u septembru.

Marija Savić, direktorka Medicinske škole u Leskovcu navodi: „Mi smo sačekali rebalans budžeta kako bismo obezbedili dovoljna sredstva i mogli da krenemo sa javnom nabavkom koja se odnosi na rekonstrukciju podstanice. Tako da ćemo mi ovih dana to završiti, naš deo posla je kraći, trajaće par dana, izvođač je upravo tu kod nas, treba da potpišemo ugovor i krećemo sa radom“.

Leskovačka Opšta bolnica se kompletno renovira. Tehničke mogućnosti i zakon sprečavaju ih da i nadalje greju Medicinsku školu. Obaveštenje su uputili gradu još proletos.

„26. aprila ove godine posle završene grejne sezone smo obavestili Odsek za društvene delatnosti da nećemo moći više da grejemo, a i zakonski nismo u mogućnosti da prodajemo nekom trećem licu toplotnu energiju“, ističe Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice Leskovac.

Od pitanja ko je zakazao, uprkos razumevanju za neophodne procedure koje često dugo traju, važnije je kako problem u kratkom roku rešiti. Toplana je spremna za izgradnju toplovoda dugog oko 200 metara.

„Juče smo imali sastanak sa izvođačem radova i zamolili ih i oni su dali obećanje da će svoj pun kapacitet dati da se to završi u što kraćem roku“, naglašava Tomica Jovanović, direktor JKP „Toplana“ Leskovac.

Hladne učionice prethodnih dana zbog nemara i u Gimnaziji.

Četiri jutra u hladnim učionicama bili su i učenici Gimnazije. Neshvatljivo je da o ovom problemu koji je inače rešen za nekoliko minuta niko iz kolektiva nije obavestio Toplanu, saznali su od novinara RTS-a zahvaljujući reakciji roditelja.

Produženo miholjsko leto prilika je da se svi propusti otklone, ali i da se brzo radi kad već letnji raspust nije iskorišćen.

(RTS)


Ostavite komentar