Leskovački gimnazijalci oslikavaju školske kabinete i hodnike

Na zidovima oslikani murali, na stepenicama poruke, u kabinetima kreativna atmosfera. Učenici Gimnazije u Leskovcu oplemenjuju prostor u kome borave, ovaploćuju svoje ideje, spajaju lepo i korisno. Sada su angažovani na osmišljavanju i uređenju prostora za predstojeći Uskrs.

“Svakog meseca se trudimo da obeležimo bar jedan ili dva događaja, međunarodni dan, sve što je bitno i što treba da se vidi”, kaže Nera Đokić Učenica četvrtog razreda Gimnazije Leskovac.

“Pre i posle nastave dolazimo ovde družimo se zanimljivo je trudimo se da što bolje izgleda”, navodi Jelena Ćirić , učenica četvrtog razreda Gimanzije Leskovac.

Sve ovo učenici rade pod budnim okom profesora. Oni su tu da ih usmere i podrže.

“Pokazuje kako su naša deca kreativna kako naša deca imaju ideje uvek mogu da je sprovedu u delo realno da predstave i da budu zanimljive drugima”, smatra Snežana Krstović Zdravković profesorka istorije.

A uz muziku je naravno sve lakše. U kabinetu muzičkog vaspitanja, uz velike hitove Aneta, Anastasija i Mina završavaju lik Fredija Merkjurija. Na zidu su već Bitlsi, Stonsi, Pink Flojd i naravno ABBA.

“Trudimo se da dok crtamo slušamo tu vrstu muzike koju smo mi naslikali, trudimo se da što kvalitetnije provedemo vreme ovde i da damo doprinos kakav se već desio”, kaže Anastasija Pejčić, učenica četvrtog razreda Gimnazije Leskovac.

“Mislim da je ovo bila savršena prilika da izrazimo našu kreativnost i naš talenat”, smatra Mina Milenović Učenica četvrtog razreda Gimnazije Leskovac.

Profesorka Mirjana Perišić ponosna je na svoje učenice, od kojih je sve počelo. Njihova kreativnost i energija, kako kaže, podstakla je i druge gimnazijalce.

“Sve ovo došlo je do realizacije zato što mi mnogo volimo umetnost, mnogo volimo da se bavimo time i želele smo da ostavimo neki trag kao maturanti pre nego što dođu naredne generacije”, kaže Aneta Ivković, učenica četvrtog razreda Gimnazije Leskovac.

Zahavaljujući učenicima oronuli zidovi hodnika i učionica leskovačke Gimnazije koji vape za potpunom rekonstrukcijom izgledaju sasvim drugačije. Zbog toga i ne čudi što su i u lokalnoj samoupravi spremni da podrže gimnazijalce i pruže im šansu da oslikaju murale i tako oplemene i promene izgled gradskih naselja.

(RTS)