Leskovac: Zbog zanemarivanja dece pokrenut postupak za lišavanje roditeljskog prava

Deca su mi oteta, tvrdi Aleksandar Stojković, i peti dan ne znam ništa o njima. Nakon susreta dece sa majkom u prostorijama Centra za socijalni rad umesto da ih odvede kući, kaže, saopšteno mu je, da mu se oduzimaju i da će biti smeštena u hraniteljskoj porodici.

„Ta žena kod koje su deca je inače bila medicinska sestra inače bliska, ne bliska nego rođaka advokatske kancelarije Gandi tako da meni je sve to sumnjivo zato i kažem da je ovo otimanje dece“, kaže Aleksandar Stojković, otac dvoje dece.

Ovim povodom oglasili su se iz kancelarije koja zastupa majku dece. Kažu da Stojković iznosi netačne činjenice zanemarujući interes dece i da bliže informacije ne mogu da iznesu, jer je reč o maloletnoj deci smatrajući da je Centar postupio u skladu sa svim važećim zakonima. U Centru za socijalni rad naglašavaju da je ovakvu odluku doneo tim stručnjaka imajući u vidu interes dece.

„Centar za socijalni rad doneo odluku da se deca izmeste i smeste u hraniteljsku porodicu, a posebno iz razloga, jer su roditelji do te mere zapustili decu da su deca bila izuzetno i edukativno i zdravstveno zapuštena, zanemarena na taj način i ugrožena, jer dete koje je školskog uzrasta duži vremenski period nije išlo u školu, nije imalo obavezne zdravstvene preglede i obaveznu vakcinaciju“, navodi Predrag Momčilović, direktor Centra za socijalni rad Leskovac.

„Dve godine sam ja bio dobar otac i onda odjednom sam ja njima loš i to samo iz razloga zbog nekih činjenica koje nisu istinite i samo zbog toga što te reči koje su oni uneli u rešenje je na osnovu toga što je majka rekla prilikom viđenja dece“, kaže Aleksandar Stojković.

Centar za socijalni rad je postupio po Zakonu, nakon što je duži vremenski period radio sa porodicom. Šest meseci trajale su mere korektivnog nadzora koje su trebale da otklone nedostatke i zaštite maloletnu decu.

„Protiv roditelja smo pred nadležnim sudom pokrenuli postupak za lišenje roditeljskog prava“, kaže Predrag Momčilović, direktor Centra za socijalni rad Leskovac.

Lišavanje roditeljskog prava je privremeno. Nažalost zbog napada na advokata majke svoje dece Aleksandar Stojković će morati 3 meseca da provede u zatvoru. Zbog odugovlačenja slučaja nasilja nad decom, ali i brakorazvodne parnice protiv tužioca, sudija, pravnika i direktora Centra za socijalni rad podneo je krivične prijave.

(RTS)


Ostavite komentar