Leskovac: U čemu je tajna teta Divninih bombica

Kuhinjom se širi miris boranije sa mlevenim mesom. U kazanima PU „Vukica Mitrović“ dnevno se priprema 1.500 porcija ručka. Svako jelo zahteva ogromnu odgovornost mada mališanima nisu sva podjednako omiljena.

“Mnogo mora da se vodi računa o higijeni, o kvalitetu namirnica, o kvalitetu jela. Vole pasulj, to deca obožavaju, musakice, imamo razne musake od šargarepe, od krompira”, navodi Divna Ilić, glavna kuvarica PU „Vukica Mitrović“ Leskovac.

Užinama se posebno raduju. U podne bi svako dodatak.

“Naša teta Divna ima zlatne ruke i sve što spremi deci u slast pojedu, a najviše što vole to su bombice. U čemu je tajna tih bombica. E to pitajte Divnu”, kaže Zora Veljković, glavna vaspitačica vrtića „Ciciban“.

A tajne zapravo nema, teta Divna recept deli sa svima.Prave su brzo i lako i ostaje da je specifičnost čudesnog slatkiša ljubav koja se s namirnicama stopi.

“Od oraha, keksa, maslaca, čokolade, suvo groždje, džem, zamesimo džemom i to je to, ništa posebno, ali eto to se deci toliko dopalo da svi su oduševljeni i traže bombice”, kaže Divna Ilić, glavna kuvarica PU „Vukica Mitrović“.

Ovoga puta nešto su veće jer je povod poseban. Namenjene su samo predškolcima. Zbog bombica su uputili i žalbu direktorki Predškolske ustanove. Zato na oproštajnoj priredbi iznenađenje.

*Prošle godine kad smo jeli bombice samo smo dobijali jednu bombicu i ne više od toga i zato smo se žalili da dobijamo više”, kaže Vasilije, a Tadija dodaje:“Mi svi ih ih obožavamo.”

“Imaju neki specifičan ukus koji je mnogo lep”, smatra Vuk.

Da im i školski dani budu slatki kao teta Divnine bombice po kojima će mnogi mališani pamtiti vreme provedeno u vrtiću. Ostaće u sećanju i ova zajednička priredba koja potvrđuje da sitnice i pažnja pružaju neizmernu sreću.

(RTS)