Koliko je Loznica zaradila od stadiona

Više od osam hiljada navijača iz cele Srbije po prvi put je u Loznici gledalo meč Super lige u fudbalu. Ugostiteljski objekti na dan meča zabeležili su dvostruko već profit.

„Na dan održavanja utakmice je bila nezapamćena gužva, morali smo da unosimo dodatne stolove i stolice i da angažujemo dodatnu radnu snagu“, rekao je Saša Derikuća, konobar.

Posla je bilo i za privrednike u Banji Koviljači.

„Svakako izgradnjom stadiona da je Loznica i njena okolina, kao i Banja Koviljača dobila novi vid turizma, odnosno sportski turizam. Sam događaj, kao što smo imali utakmicu Crvena Zvezda – Vojvodina svi kapaciteti hotelski su bili popunjenji kako kod nas tako i u drugim hotelima“, navodi Marija Nikolić, menadžer hotela u Banji Koviljači.

Ulaganje u sportsku infrastrukturu za Lozničane će i dalje biti jedan od prioriteta, jer je, tvrde, sport odavno prestao da bude samo zabava.

„Sada je to ozbiljna privredna grana. Od momenta kad je objavljeno da se utakmica igra na Lagatoru celokupna srpska javnost ne samo sportska, govorila je o Loznici“, ističe Dejan Stalović, gradski menadžer. Dodaje: „Naravno osim promocije tu je bio i čitav niz drugih koristi za naš grad, svi smeštajni kapaciteti bili su popunjeni, a veliki broj ljudi iz Beograda, Vojvodine, Republike Srpske i širom države koji su došli u naš grad uticali su da ugostiteljaki, uslužni i prodajni objekti rade svoj maksimum.“

Uz fudbalski stadion i sportsku dvoranu Lagator u istoimenom lozničkom naselju u toku su radovi na izgradnji atletskog stadiona i izradi projekta za zatvoreni olimpijski bazen čime će taj grad postati jedan od retkih sa kompletnom sportskom infrastrukturom.

(RTS)