Ko uništava dečija igrališta u Loznici?

Polupane table, oštećene kapije, pokidane sajle i odvaljene drvene grede slika su sa dečijih parkovskih igrališta u Loznici. Roditelji koji dovode decu zabrinuti su za njihovu bezbednost.

„Puno puta smo sami intervenisali, zvali policiju, dolaskom policije oni se razbeže, sa nama se svađaju da to nije naše i da nigde ne stoji da je igralište zatvoreno noću. Kupovinom stana mi nismo zatvorili igralište, to je grad poklonio našoj deci, ali zar treba da zbog grupe neodgovornih tinejdžera našu decu držimo zatvorenu“ pita se Slavica Tadić, iz Loznice.

Sve što majstori poprave za nekoliko dana uništi se opet. Umesto za izgradnje novih, sredstva iz gradakog budžeta izdvajaju se za rekonstrukciju postojećih igrališta.

„Pojedine neodgovorne osobe ili grupe osoba su u poslednje vreme na 2-3 mesta uništavale igralište, bilo da su lomili table, kidali kapije ili uništavali sprave koje se nalaze na tim igralištima i naravno moja molba, moj apel je da svi koji to čine prestanu da čine, a naravno apelujem i na sve nadležne službe pre svega na policiju, komunalnu miliciju, pa i tužilaštvo da što ažurnije pristupe ovom problemu”, ističe Dejan Stalović, gradski menadžer.

Dok se ne utvrdi ko uništava dečija igrališta od nadležnih iz gradske uprave stiže obećanje da će raditi na postavljanju video nadzora i dodatnog osvetljenja na svim lokacijama gde je to moguće.

(RTS)


Ostavite komentar