Ko kontroliše ispravnost autobusa kojima učenici idu na ekskurzije

Prvo se javio dim u motorskom delu, na filteru za izduvne gasove. Potom i otovreni plamen. Težih posledica, na sreću nije bilo, ali se odmah postavilo pitanje – da li je autobus bio ispravan. Poslednju kontrolu obavila je policija, koju je organizator morao da obavesti najkasnije 48 sati pre polaska na put.

“Kontrolu vozača i vozila vršili su policijski službenici policijske stanice u Mladenovcu odakle je otpočeo prevoz. Pre samog otpočinjanja prevoza, na mestu odakle se kreće na put ili na ekskurzije vrši se kontrola i vozača i vozila, po striktnim pravilima”, objašnjava Slaviša Lakićević, načelnik Uprave saobraćajne policije.

Pravila su definsana u Pravilniku o načinu obavljanja organizovanog prevoza dece. Između ostalog, da vozač ima uredan lekarski pregled, vozilo svu neophodnu opremu, svako sedište, ispravan sigurnosni pojas. Autobus mora imati i potvrdu o tehničkoj ispravnosti ne stariju od 30 dana, koju izdaju ovlašćene firme za tehnički pregled.

“Tehnički pregled za prevoz dece se vrši isto kao kada radimo redovan godišnji i redovan šestomesečni pregled, s tim što smo, naravno, posebno osetljivi kada su deca u pitanju i trudimo se da to sve bude maksimalno korektno”, kaže Jovan Zdravković, kontrolor na tehničkom pregledu u Kraljevu.

I jeste u slučaju najvećeg broja autobusa koji dođu na liniju ovog kraljevačkog tehničkog pregleda. Ali ni ta kontrola, kažu, nije svemoguća.

“Naši putevi su u malo lošijem stanju nego u nekim drugim evropskim zemljama tako da neki kvarovi mogu da se dogode u toku puta. Znači ne može sve da se predvidi”, kaže Jovan Zdravković, kontrolor na tehničkom pregledu u Kraljevu.

Ni kvarovi na izduvnim sistemima, kažu upućeni, ne otkrivaju se uvek. Požare neretko izazovu i neispravne elektrointalacije, a njih je gotovo nemoguće u potpunosti proveriti prilikom tehničkog pregleda.

(RTS)