Ko je Čačanin, avanturista, koji je obišao 45 zemalja sveta

Na pravi način spaja ljubav i profesiju. Putuje Srbijom i svetom upoznajući druge kulture, uživajući u lepotama dalekih destinacija, različitim ukusima i mirisima. Svako putovanje donosi novi izazov, pa je prelazeći granice 45 država često pomerao i svoje.

“Zahvaljujući putovanjima naučio sam dosta o samom sebi i o svim nekim situacijama u kojima se nalazim prepoznam neko pravo lice. Možda neke stvari koje do tada nisam bio svestan i na šta sam sve spreman i koje su moje granice koje nekada na putovanjima i moram da pređem, jer ipak najbolje se osećam kada napustim tu zonu komfora i doživim nešto potpuno novo i drugačije“, navodi Petar Sretenović.

Ovaj mladić iz Čačka uživa u putovanjima po Evropi, Africi, Kubi, Japanu, jer tvrdi putovanja su način života. Iz brojnih avantura nosi samo pozitivna iskustva i uspomene. Izdvaja najinteresantnije.

“Vožnja indijskim vozom, komunikacija sa Indijcima koji nekad i ne komuniciraju nego samo pokretima glave daju odgovor na svako pitanje, a na meni je da shvatim i razumem šta su oni hteli da kažu. Tako da, generalno, sve su to neke stvari koje onako na neki lep način vas izbace iz koloseka i vrate u nešto potpuno drugačije“, ističe Petar.

Utiske sa putovanja prenosi fotografijama i pričama na svom blogu i društvenim mrežama. Podjednako mu je izazovno kada vodi grupu kao i kada je sam turista.

“Obilazim mesta u koja turisti inače ne idu. To mi se desilo na primer u u Jordanu kada sam bio. Otišao sam na sever Jordana u blizini granice sa Sirijom i to je jedna potpuno drugačija zemlja u odnosu na ono koja se obilazi u regularnim da kažem turističkim turama, a opet kada sam sa grupom imam jako lepu mogućnost da upoznam zemlju ponovo na neki drugačiji način”, naglašava Petar.

Petar uvek ima kofer pri ruci. Na jesen će ponovo biti vodič turistima u Japanu, a spreman je i za neke nove pustolovine.

(RTS)