Kako teku završne pripreme rukometaša u Šapcu pred odlazak na Svetsko prvenstvo

 

Od teretane na bazenu do terena u hali Zorka, svaki dan od odmora do utakmice zajedno. Od bronze na Evropskom prvenstvu prošlog leta, najbolji juniori šesti put okupljeni u Šapcu na putu ka novom cilju.

“5-6 godina smo zajedno kao selekcija i atmosfera je dostigla taj vrhunski nivo, što se tiče rada, posle prošlogodišnje bronzane medalje motivacija je još veća, ljudi od nas očekuju mnogo i nadam se da ćemo ispuniti njihova očekivanja”, navodi Uroš Simić, kapiten junioske reprezentacije Srbije.

Iza njih je tek završeno ligaško prvenstvo, ispred grb Srbije. Za nov izazov, momci do 21 godine selektovani su iz brojnih klubova, pojedini sa internacionalnim iskustvom.

“Nema u sportu nacionalnosti i toga, bitno je kakav je čovek i sportista, ja se vodim tim i moji roditelji se kući vode tim tako da nije bilo predrasuda nikakvih ni o Ljubuško, ni o Zagrebu, ni o reprezentaciji, to je sve o poštovanju i svemu”, ističe Miloš Kos, PPD Zagreb.

“Želja je neverovatna, svaki mladi igrač sanja da nosi grb svoje države na grudima, mi dajemo maksimalno svaki trening, borimo se za to što nas čeka i šta drugo da kažem nego svaki igrač sanja da ode na to svetsko prvenstvo”, naglašava Vukašin Antonijević, Celje Pivovarna.

Prijateljske utakmice sa najboljim juniorima Slovenije i razvojnim timom Srbije, provere su pred put u Grčku.

“Izazov stvarno je i za nas, ona bronza je bila prva, istorijska, sad treba potvrditi taj kvalitet i napraviti novi uspeh. Ja sam ubeđen da ova generacija ima kvalitet za tako nešto i selektirana je godinama, stasala je godinama. Ovo je njihovo izlazno prvenstvo i nemam nikakvu dilemu da smo sa najboljim nacijama na svetu. Kako će se to poklopiti baš na šampionatu, to ćemo videti, snalažljivi smo mi Srbi znamo mi da u tim momentima kada se odlučuje zagrizemo malo više nego drugi tako da sam ubeđen da ćemo obradovati naciju”, smatra Đorđe Teodorović, selektor juniorske reprezentacije Srbije.

U Zorkinoj hali u kojoj je Metaloplastika osvojila brojne šampionske titule, rukometni imperativ je još veći.

(RTS)