Kako su đaci iz Gornjeg Milanovca pomogli napuštenom psu

Više od 400 osmeha svakodnevno je dočeka. Crna se odomaćila od prvog dana od kada je pronađena u školskom dvorištu i kada su gimnazijalci i njihovi nastavnici odlučili da napuštenom psu pomognu.

“Ovo nije prvi put da smo mi udomili nekog psa zato što se često desi da lutalice uđu u Gimnaziju, da se ugreju, pogotovo takom ovog vremena, ali ovo je prvi put ostao za stalno i baš smo se svi oduševili, svima nam je zanimljivo”, priča Mina Ivković, učenica 3 razreda.

Biljana Nišavić, direktorka Gimnazije “Takovski ustanak“ u Gornjem Milanovcu dodaje: „Ušetala u školu prvog dana kao da je to njena kuća i krenula. Prvo došla kod mene u kancelariju gde inače obično odmara ovako kad stigne, ali se ne zadržava dugo. A onda krenula od učionice do učionice. Prvo s decom na doručak, onda od časa do časa”.

Sa nastave ne izostaje. Najviše joj se dopadaju časovi istorije i matematike, a redovno je i u školskoj biblioteci.

“Na svakom času igramo se sa njom, družimo se. Na fizičkom pogotovo”, kaže Sofija Nešković, učenica 3 razreda. Na pitanje da li ometa nastavu i šta najviše voli da vežba na fizičkom, odgovara: “Na fizičkom trčkara uvek sa nama, a što se tiče nastave nikad ne ometa, uvek je s nama, sedi ili leži”.

Učenica Sara Đorđević dodaje: „Sa Crnom je preslatko, uvek se igramo sa njom na hodniku i uvek joj damo našu užinu, ako mi ne pojedemo i dođe nam kao neki antistres kada je sa nama”.

Crna je stara oko godinu dana, zdrava je i sterilisana, a đaci su prikupili i novac za vakcinu. Ipak, kako vikendom škola ne radi želeli bi da joj pronađu dom.

“Već imamo nekih interesovanja, sad mi tu moramo da proverimo, zaista nećemo je dati bez ugovora o odgovornom udomljavanju. Moramo tako, prosto je naš školski ljubimac”, ističe Biljana Nišavić, direktorka Gimnazije „Takovski ustanak“ u Gornjem Milanovcu.

Do pronalaska porodice koja bi je udomila, Crna će u gornjomilanovačkoj Gimnaziji ostati zbrinuta. Okružena bezgraničnom ljubavlju i pažnjom učenika i zaposlenih.

(RTS)


Ostavite komentar