Kako se postaje uspešna preduzetnica zna Snežana Radovanović iz Jagodine

Kada je pre skoro tri decenije napustila posao u državnoj firmi i priključila se suprugu u proizvodnji nameštaja, nije, kaže, ni slutila da će od stolarske radionice u garaži firma danas biti izvor prihoda za više od 300 porodica.

„Morate da donosite odluke, da idete u koštac sa nekim problemima sa nekim zakonima, uz to ste mladi pa učite, sigurno da je teško, bilo je i meni teško, znači tu su neka pitanja koja se nameću, a šta sutra, kako sutra, da li sam ovo dobro uradio“, navodi Snežana Radovanović, suvlasnica preduzeća Jela d.o.o. iz Jagodine.

Snežana se u firmi bavi finansijama. Majka dvoje dece i baka 5 unučadi kaže da žene često nisu ni svesne koliko i šta sve mogu.

„Tu radno vreme zna da bude problematično, ne radite vi onih osam sati, možda radite i manje, ali radite i mnogo više, stalno se prilagođavate, nikad ne znate, sutra će biti tako, sutra će biti onako kako taj dan bude naložio“, kaže Snežana Radovanović.

Za žene koje razmišljaju da se otisnu u preduzetničke vode ima i poruku.

„Ako žena ima samopouzdanja, ako zna šta želi i šta hoće sigurno da treba da krene, jer samo svakodnevnim radom, zalaganjem može se uspeti“, poručuje Snežana Radovanović.

Ove godine u različitim kategorijama „Cvet uspeha za ženu zmaja“ dobilo je 12 najboljih preduzetnica iz Srbije.

(RTS)


Ostavite komentar