Kako napreduje trogodišnji Gavrilo koji je pre dve godine primio najskuplji lek na svetu

Pre dve godine Đurđevići su sanjali da se Gavrilo igra sa braćom. Strah i neizvesnost da li će sakupiti dva i po miliona evra za najskuplji lek na svetu i kako će Gavrilo reagovati na terapiju, koju je primio u Mađarskoj, pretvorili su se u radost i sreću. Gavrilo danas sa dve i po godine samostalno sedi i jede, govori i uz podršku se kreće.

“Zadovoljni smo njegovim dosadašnjim napretkom i nadamo se da će u budućnosti ostvariti još bolje rezultate. Naravno uz rad, uz Božiju pomoć i eto još jednom zahvalni smo svima koji su nam ovu sreću omogućili”, poručuje Nevena Đurđević, Gavrilova majka.

Iako mali Gaša, kako ga ukućani zovu, napreduje, borba Đurđevića i dalje traje.

“Za prošlu godinu sve ukupno mesec i po dana smo bili zajedno, svi zajedno kao porodica kući. Nena je 3-4 dana kući, pa onda dve tri nedelje u nekom centru na vežbama”, ističe Aleksandar Đurđević, Gavrilov otac.

“Porodica je naša snaga i njegova upornost i njegova istrajnost prosto ne ostavlja mesta nama kao roditeljima da posustanemo”, dodaje Gavrilova majka.

Zajedničke trenutke sedmogodišnji Andrej i četvorogodišnji Vasilije najviše provode u igri sa bratom.

“Volimo da se igramo – Gde si, tu si? To su žmurke”, kaže Andrej Đurđević.

Vasilije dodaje: „Malo se igramo u pesku i malo se ljulja na ljuljašci”.

Gavrilo nastavlja svoju borbu. Svakodnevno vežba. Ima intenezive fizikalne i okupacione terapije u Beogradu i tertmene kod logopeda.

(RTS)


Ostavite komentar