Kako je u Loznici ptić Srećko postao kućni ljubimac porodice Sević

Iz želje Sevića da malom, izgladnelom ptiću pomognu da preživi, nastala je ova neobična priča. Njihova upornost i njegova volja za životom doveli su do toga da je Srećko danas golub koji ponosno leti u stanu na trećem spratu. Pitom je, kažu, i druželjubiv, ali je i zadržao i osobine divlje ptice.

„Mi smo malo preuredili kuću, nemam cveća zato što je svaka saksija prevrnuta, voli malo da čeprka, misli da će naći gliste ili tako nešto”, navodi Dragica Sević, iz Loznice.

Iz stana Srećko je izašao samo dva puta: jednom na porodični odmor na Zlatibor, a drugi ga je, kažu, satima po gradu tražio ceo komšiluk. Potraga je uspešno završena, ali su Sevići shvatili da se na slobodi Srećko ne snalazi. Dok ne nadju trajno rešenje za njegov slučaj, veza između njih je sve jača.

„Ponekad moj sin kaže, pa ti njega voliš više nego mene, pa ne volim ga više nego tebe već si ti malo porastao pa mi se izmigoljiš, a Srećko voli da mu tepam i da mu pričam“, priča Dragica Sević, iz Loznice.

„Meni su otkrivene noge i onda nekad krene da me kljuca i ja se odmah probudim i ustajem iz kreveta. Srećko je dobar budilnik. Više ne koristimo telefon“, ističe Vasilije Sević, iz Loznice.

Kao poklon za prvi rodjendan Srećko bi trebalo da dobije svoju prostoriju na terasi koje se Sevići odriču u njegovu korist.

 

(RTS)