Kako je Ilija iz nabujalog potoka spasao baka Zorku

Danas miran potok, a pre nekoliko dana bujica koja je pretila da odnese sve pred sobom, pa čak i život osamdesetšestogodišnje Zorke Kalebić.

Upravo na ovom mestu, Ilija je iz mutne vode izneo staricu, a njegovu hrabrost nije dovelo u pitanje ni to što se sam plaši vode.

„Na pedesetak metara sam video da se žena sporo kreće i samo je odjednom htela da uđe u ulicu i okliznula se i upala. Ja sam došao odmah i uperio telefon i žene nije bilo nigde, samo odjednom se pojavila na boku je ležala, isplivala je gore na površinu. Tad sam skočio, uhvatio je ispod stomaka i za kragnu i dodao kolegama koji su bili na putu“, prepričava Ilija.

Ubrzo potom stigla je i hitna pomoć koja je starici ukazala pomoć i bezbedno je dovezla kući. Ona je sada dobro, a o Ilijinoj hrabrosti svedoči Milojka, Zorkina ćerka.

„Zahvalna sam ja njemu do neba što je spasao moju majku, svaka čast, malo je takvih. Sreća sama što se on pojavio u to vreme da spase moju majku, kad nikog nije bilo on je naišao kao da ga je Bog namestio da baš tad bude tu“, ističe Zorkina ćerka Milojka Petković.

Ilijin herojski čin još je veći ako se uzme u obzir da se, iako u prisustvu drugih, jedini odvažio da uđe u nabujali potok i pomogne.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike