Kako je fudbalska škola okupila i devojčice i dečake u Dragačevu

Decenijama unazad meštanima Kotraže fudbalski teren jedno je od mesta na kojima se rado okupljaju. Za školu fudbala zainteresovano je puno dece, a uz dečaka, ništa neobično su i devojčice koje taj sport neizmerno vole.

Samo fudbal je važan, kažu deca. Vole da se druže, igraju, uče fubal.

Zajedno su na terenu, ali i u đačkim klupama, u jednoj od najstarijih škola u Dragačevu koja postoji više od dva veka.  Do sada su na trening mnogi putovali u susedna mesta. Da stvaranjem mlađe selekcije za budućnost obezbede prvi tim u Kotraži počinju od prvih koraka.

„Da deca nauče da, što bi se reklo, prvi put da šutnu tu loptu. Prioritet nam je da deca ostanu u Kotraži i da nauče da igraju fudbal’’, kaže fubalski trener  Nebojša Prtenjak.

„Dosta ima dece i omladine i naroda koji su ostali da žive ovde, a putovanje u Guču i Lučane stvara trošak da vode decu da treniraju. I onda smo sa roditeljima i sa klubom i sa lokalnom samoupravom došli na ideju da osnujemo školu fidbala što su svi podržali meštani i roditelji dece’’, ističe Miloš Pavlović, predsednik FK Voćar Kotraža.

U Dragačevu je ove godine iz lokalnog budžeta za razvoj sporta izdvojeno 30 miliona dinara.

‘’Želimo da u svakoj mesnoj zajednici svi ti mali sportski klubovi koji imaju svoje seniore oforme male klubove, svoje dečje, a naravno lokalna smouprave će kao što pomaže velike klubove tako pomoći i ove nove u vidu pomoći u sportskoj opremi i svemu onom ostalom što bude trebalo za ove naše male početnike’’, kaže Milija Milenković, pomoćnik predsednika Opštine Lučani.

Da imaju uslove za bavljenje sportom kao i vršnjaci u većim sredinama raduju se ovi mali fudbaleri, ali i meštani Kotraže koji ih rado bodre sa tribina.

 

 

(RTS)


Ostavite komentar