Jesenji raspust – prilika za putovanja

Boravak u netaknutoj prirodi na planini ili u selu i ovog raspusta biće izbor za porodice sa decom iz krajeva širom Srbije.

„Jedva sam čekala ovaj raspust da otputujem sa mamom, tatom i bratom na Divčibare“, kaže Natalija Marković.

Sudeći po broju gostiju koji su smeštaj rezervisali nekoliko meseci unapred, Tršić je jedna od omiljenih destinacija za ljubitelje seoskog turizma. Domaćini, kažu, da interesovanje za aktivnim odmorom na selu ne jenjava tokom cele godine.

„Deca ovde uživaju u brojnim sadržajima, od vožnje kvadovima, naravno uz pratnju odraslih do dečijeg sela koje je namenjeno za nešto mlađu decu, uživanje sa domaćim životinjama iz našeg mini zoo vrta, jahanje konja, razne sportske aktivnosti“ ističe Kristina Rovčanin, vlasnica etno kompleksa u Tršiću.

Veliku posećenost u narednim danima očekuju i u Banji Koviljači, koju turisti, ne biraju, kažu, samo zbog lepote i kvalitetne usluge već i blizine reke Drine, ali i svih kulturnih i istorijskih znametosti Podrinja.

„Naši kapaciteti su tokom ovih praznika popunjeni, to su uglavnom porodice sa decom obzirom da deca ne idu u školu. To su naravno i banjski park sa brojnim sadržajima, mogu posetiti Tršić, Tronošu, Gučevo i sve značajne lokalitete u našoj okolini“ naglašava Snežana Marković, recepcioner u hotelu u Banji Koviljači.

Bilo da je na selu, planini ili u gradu kratki predah od škole, ali i poslovnih obaveza, kažu, prijaće svima. Ugostitelji u Podrinju poznati su po gostoprimstvu, a najveća potvrda su gosti koji se ponovo vraćaju.

 

(RTS)


Ostavite komentar