Jagodina: Održan 26. Memorijal „Potpukovnik Goran Ostojić“

U čast svog nekadašnjeg komandanta pripadnici 63. padobranske brigade Vojske Srbije izveli su demo skokove sa visine od dve hiljade metara u dvorište osnovne škole koja ponosno nosi ime Gorana Ostojića. Još jednom pokazali su svoju hrabrost i uvežbanost jer su skokovi izvedeni po jakoj košavi, a nagrađeni su aplauzima učenika škole i gostima memorijalnog turnira.

„Mi svi volimo skakanje, ali volimo i da odamo počast našim herojima. Zato smo danas ovde“, navodi vodnik Stevan Miletić, pripadnik 63. padobranske brigade.

„Uvek je poseban osećaj biti ovde naročito ovako doći na ovaj skup“, ističe major Milovan Milić, pripadnik 63. padobranske brigade.

U dvorištu škole pripadnici 63. padobranske prikazali su deo borilačkih veština, održan je i streličarski turnir, takmičili su se karatisti, odbojkaši, šahisti , a talentovani mladi slikari učestvovali su na likovnoj koloniji. Održan je i moto skup, sve u čast legendarnog komandanta Gorana Ostojića.

„Sudbinski smo nekako i vezani za Padobransku brigadu, ja sam tamo služio vojsku, on je kasnije postao starešina i eto ceo život je opet i kad nije tu on je sa nama“, rekao je Čedomir Vučićević, organizator memorijalnog kupa.

Porodica Gorana Ostojića, Delegacije Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, ratni veterani 63. padobranske i učenici škole položili su vence i cveće na spomen bistu Gorana Ostojića i odali poštu hrabrom vojniku i komandantu.

„Ja sam stariji od njega bio po godinama, ali sam ponosan što sam poznavao takvog čoveka i što sam sa njim zajedno i učestvovao u ratu i što sam bio njegov saborac u 63. padobranskoj brigadi“, seća se Živorad Mijačić veteran 63. padobranske brigade.

Goran Ostojić poginuo je 28. jula 1998. u rejonu Juničkih planina komandujući jedinicama 63. padobranske brigade u sprečavanju ilegalnog naoružavanja terorističkih snaga i njihovog ubacivanja iz Albanije na Kosovo i Metohiju.

 

(RTS)