Gostilje – kandidat za titulu najlepšeg sela na svetu

Gostiljski vodopadi cele godine zadivljuju posetioce lepotom. Svako godišnje doba pruža drugačiji doživljaj, a oni koji su jednom doživeli huk vodopada, žele da ga ponovo čuju i vide.

„Zaista nisam očekivala, prvi put sam ovde. Za decu je isto pozitivne utiske ostavilo. Savršeno je. Sigurno ćemo doći na proleće, leto da vidim i u drugim vremenskim uslovima kako je“.

„Zanimljiv je ovaj vodopad, ja mislim da je najlepši“.

„Ovi divni vodopadi i mostići koje su napravili“, utisci su oduševljenih posetilaca.

Zbog ovog prirodnog fenomena, ali pre svega gostoljubivih domaćina, Zlatiborci su odlučili da Gostilje kandiduju za tituli najlepšeg sela na svetu.

„Da pomenem da su putevi urađeni do samih gazdinstava. To je prva stvar, druga stvar komunalno javno preduzeće se bavi odnošenjem i deponovanjem smeća. To je isto nešto što je bitno, znači putna infrastruktura, koja se održava u letnjim periodima, zimskim periodima. Naravno šta je bitno zdravstvena zaštita stanovništva, kao i najmlađeg stanovništva“, ističe Miroslav Tucović, predsednik Mesne zajednice Gostilje.

„Selo Gostilje jedna valorizovana uređena destinacija, koja je sve to primer jedne dobre prakse, kako zajednička ulaganja privatna i javna mogu da donesu do razvoja i unapređenja jednog turističkog mesta“, navodi Vladimir Živanović direktor TO Zlatibor.

Zbog brojnih prednosti Gostilje je ušlo u uži krug za prestižnu titulu. Ali i bez toga, ovo selo je za sve više mladih atraktivnije od urbanizovanog centra.

„S obzirom da je Zlatibor jako blizo, a znamo da na Zlatibor svi trče, onako smatram da je ipak bolja investicija doći ovde, par kilometara više i stvarno uživati u ovoj pravoj, pravoj prirodi i ovo svemu što je sačuvano i očuvano od tog istog Zlatibora, koji svi kude da je izgrađeno. Ovde je onako stvarno mir, tišina, odmor za dušu“, naglašava Nikolina Vujović iz Užica.

Ne samo za odmor, Gostilje je postalo magnet za mnoge bračne parove koji se doseljavaju iz urbanih sredina. To je uticalo na blagi rast populacije, a posebno ohrabruje sve veći broj dece koja se u njemu rađaju.

 

(RTS)


Ostavite komentar