„Eko alarm“: Leskovčani dobili aplikaciju za prijavu komunalnih problema

Radnike leskovačkog „Komunalca“ zatekli smo u ulici Solunskih ratnika, na ulazu u Radničko naselje. Po prijavi građana trimerima, testerama, lopatama uklanjaju rastinje i smeće. Dosta je posla, ne žale se, samo da očišćeno potraje.

„Mi se trudimo da bude što bolje i nadamo se da će povodom ove aplikacije da će biti lepše“, navodi Zoran Pešić, radnik JKP „Komunalac“ Leskovac.

U samo 3 poteza na mobilnom telefonu uz pomoć aplikacije „Eko-alarm“ građani brzo i lako mogu da prijave komunalne probleme.

„Mislim da je dobra stvar, jer ne moramo zvati jednog, drugog, trećeg da dođemo do JKP „Komunalca“ i prijaviti već samo uslikati“ ističe Nemanja Kostić, iz Leskovca.

Zoran Urošević kaže da su prijavljivali problem uglavnom oko zgrada gde se baca.

Uvođenjem „Eko-alarma“ radiće se efikasnije i više sve sa ciljem da grad bude čistiji i lepši, a građani savesniji prema životnoj sredini.

„Za sada je bilo 20-ak prijava problema. Mi se trudimo da ih u najkraćem mogućem roku rešimo tako smo većinu njih rešili u roku od 24h. Ideja jeste da se reše problemi koje mi nismo u stanju da prepoznamo u svakodnevnom obavljanju svojih radnih aktivnosti“, naglašava Vladimir Sinadinović, direktor JKP „Komunalac“ Leskovac.

Jedinstveni su u zemlji po akcijama čišćenja divljih deponija koje organizuju svakog vikenda. U proteklih 10 godina na teritoriji Leskovca uklonjeno je više od 600 deponija.

Vladimir Sinadinović dodaje: „Na tim lokacijama danas se nalaze dečja igrališta, zatim parkovske površine, drvoredi, pešačke staze.“

U nadležnosti „Komunalca“ je održavanje 550.000 kvadratnih metara zelenih površina. Bulevar Oslobođenja u Leskovcu dobija novo ruho.

„Ne setvom trave nego postavljanjem busena gledamo da prvo centralni deo grada popunimo, da se taj deo grada ozeleni, oplemeni“ kaže Tatjana Marinković, iz JP-a „Urbanizam i izgradnja“ Leskovac.

Spremno je za sadnju i 20.000 raznovrsnih biljaka. Cvetne leje posebno krase gradske parkove.

(RTS)


Ostavite komentar