Dve nagrade za Kraljevačko pozorište na Festivalu „Joakim Vujić“

Ogledalo savremenog društva u intimnosti kamerne postavke. „Bog Masakra, u režiji Igora Pavlovića, po mišljenju žirija okruglog stola kritike, zaokruženo je umetničko ostvarenje koje, kroz priču o licemerstvu roditelja i njihovoj nedovoljnoj brizi o deci, pokušava da odgovori na pitanje kako je došlo do maskra u „Ribnikaru“ i dominacije nasilja u društvu.

“Uvek predstave sa mnogo ljudi izgledaju nekako pompeznije, nekako su više za festivale, a u ovom slučaju tu smo nas četvoro i školske klupe. ali posle igranja, kada smo čuli kritike i kada smo čuli stvarno oduševljenje publike koje je bilo nekako jednoglasno, onda i jesmo očekivali neke nagrade”, navodi Svetlana Milenković, glumica Kraljevačkog pozorišta.

Jednu od 4 ravnopravne glumačke dobio je Miloš Lazić. Po mišljenju žirija, uverljivo je gradio lik advokata od uspešnog, moćnog i ciničnog čoveka današnjice, preko frustracije i svađe, do potpunog psihičkog kraha i nemoći.

“To je druga predstava koju ja radim u tom pozorištu. Kolege u predstavi, takođe, verujte mi da bez njih to teško da bi bilo moguće i svako od njih je zaslužio podjednako nagradu jer su zaista fantastični partneri i divne kolege”, ističe Miloš Lazić, glumac.

Vladimir Jovanović, glumac Kraljevačkog pozorišta dodaje: “Moram da kažem da me iskreno jako raduje činjenica što se naše pozorište ustalilo na Festivalu Joakim Vujić. Ovo je naše peto učešće od 2013. godine i vratili smo se sa 13 nagrada.

Jedno od najmanjih profesionalnih pozorišta u zemlji 75. sezonu završava sa pet premijera, od čega se dve predstave namenjene deci i mladima.

(RTS)