Đurđica Kovačević – sportom kroz život

Više od stotinu medalja, preko polovine su zlatne. Srebrne su joj donele vicešampiosku titulu na državnom prvenstvu u bacanju koplja i diska, a za najvrediju životnu, kaže, izborila se pre 17 godina. Bila je putnik u autobusu na Zlatiboru, a nakon saobraćajne nesreće dvadesetšestogodišnja devojka u kolicima.

„Kada vam se dese tako teški trenutci u životu imate dve mogućnosti, ili da nastavite da se borite, ili da se predate. Ja sam odlučila da nastavim da se borim jer, jednostavno, borac sam u životu. Naravno da mi nije bilo lako, ali pošto nisam imala izbora ja sam morala da postanem samostalna, da sazrim možda i preko noći i da nastavim da vodim svoj život najbolje što mogu“, kaže Đurđica Đina Kovačević.

Izborila se Đina i nakon smrti majke, bake i oca. Zdravstvene i životne izazove podredila je sportu. Na terenu sa lepim vremenom, u teretani i po poledici i snegu. Sama – sve stigne i sve može.

„Njeni rezultati nisu ni blizu olimpijskih, ali njena upornost i njena posvećenost radu je za svaku pohvalu, posle svih tih problema koje je imala uzdići se, trenirati, raditi, biti ovom društvu jedan koristan član ja mislim da je to za divljenje“, navodi Đurđicin trener Dragan Vasić.

„Đina je definitivno izvor motivacije za svakog, svojom harizmom je motivacija da bolje i intenzivnije vežba“, smatra diplomirani profesor fizičkog vaspitanja i sporta Ivan Milovanović.

„Život i sport su me naučili da nikad ne odustajem, da se ne predajem, da se uvek takmičim sama sa sobom, da nemam protivnike i rivale da uvek pobeđujem samu sebe, da uvek budem bolja i bolja od one prethodne sebe. Cilj kao i sportu i životu su pobede“, kaže Đurđica Đina Kovačević.

Đina je aktivni član udruženja osoba sa invaliditetom, predavač agencije za bezbednost u saobraćaju. Uspesi podstrek, osmeh vodilja.

 

(RTS)


Ostavite komentar