Blace: Cveće iz plastenika – prihod i zadovoljstvo

Dragana i Nebojša Antić upornim radom od jutra do sutra i ljubavlju prema cveću trude se da prebrode težak period za ovu proizvodnju, jer kako kažu, mnoge njihove kolege odustale su od ovog posla.

„Ovo je sad više ljubav prema cveću nego korist. Ranije je to i bila veća zarada, a manje posla. Sad je sve to obrnuto, sve je poskupelo“, kaže Nebojša Antić, iz Blaca.

„Cena cveća je ostala ista, znači repromaterijal je mnogo skup i stvarno da nemamo te subvencije, da nam ne pomaže opština možda ne bi opstali“, navodi Dragana Antić iz Blaca.

Za opstanak Antići sva raspoloživa sredstva uložili su u bolje uslove za proizvodnju i veliki plastenik sa sistemom za zagrevanje na površini od dvesta kvadrata. Osloncem na sopstvenu radnu snagu i siguran plasman, pripremaju se za predstojeću sezonu od koje očekuju nagoveštaj boljih vremena za cvećarstvo.

„Trenutno je aktuelno rasađivanje bombonica, petunija, lepog jove, geratuma, tagetisa kao i vrsta nekih visećih petunija. Muškatle, trudićemo se da stignu. Ako uspemo, zavisi od grejanja da stignu za osmi mart“, naglašava Nebojša Antić iz Blaca.

Rad u okruženju prelepih cvetova i zadovoljstvo mušterija, održavaju Antiće u ovom poslu. Dobit nikad nije bila presudna, kako kažu, ali je važan preduslov za očuvanje dugogodišnje proizvodnje ove porodice.

(RTS)


Ostavite komentar