Bandere ugrožavaju bezbednost porodice Stanišić

Drveni stub sajlom je vezan za šljivu. U dvorištu Stanišića, žice pod naponom su na banderi koja je oslonjena na palete. Privremena sanacija štete od nevremena, trajno rešenje čeka od letos.

„Posle nevremena ona je pukla, bandere su bukvalno bile popadale po zemlji, po krovovima. I oni su došli, podigli to, sanirali. Kad god dune vetar, nama osigurači poiskaču. Metalni krov dodiruje. To je plamen po pet metara uvis, jeziv prizor“, objašnjava Rade Stanišić.

Na istom vodu, a na susednoj parceli iskrivljena bandera. Već tri meseca podbočena je merdevinama.

„Podigli su bandere i kažu meni, u roku od sedam dana biće rešeno. Ja razumem da se ne može svima rešiti za sedam dana. Mislio sam da će za mesec dana rešiti. Zato što mi je tu stoka, 30 goveda, metalni krov će se zapaliti i niko neće štetu snositi. Išao sam, direktora nekoliko puta obaveštavao, oni ništa ne preduzimaju“, kaže Rade Stanišić.

Strepe Stanišići od svakog vetra. Oštećene su i žice koje su sada blizu metalnog krova od šupe.

„Radili su oni novi vod. Posle 15 dana promenili su, stavili betonske bandere i rekli su mi, kada su postavli betonske bandere, u roku za sedam dana biće rešeno i više niko nije preduzimao ništa. Tako stoji“, navodi Rade Stanišić.

U Elektoridstribuciji tvrde drugačije. U pisanom odgovoru, koji smo dobili, kažu da postavljanje betonskih stubova, na mesto drvenih nije dozvolio vlasnik. Zbog toga su nove bandere za novi vod postavili pored puta. Na pitanje kada će problem biti rešen, kažu da je demontaža stare mreže, koja prolazi kroz dvorište Stanišića i ugradnja samonosećeg kabla, planirana krajem ove sedmice.

 

(RTS)


Ostavite komentar