Zbog kopanja tunela u sudu u Podgorici krivična prijava protiv šest osoba

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić rekao je za TV Vijesti da policija zna ko su osobe koje su kopale tunel do zgrade Višeg suda u Podgorici i naveo da će krivičnom prijavom biti obuhvaćeno šest osoba.

Terzić je naveo i da je „investitor“ akcije ozbiljna kriminalna grupa iz Crne Gore.

Dodao je i da će ministar unutršanjih poslova Filip Adžić održati konferenciju za novinare na kojoj će saopštiti ekskluzivne informacije.

„Uprava policije zna ko su rudari. Krivičnom prijavom koju će podnijeti Uprava policije biće obuhvaćeno šest osoba – M. M. (1970), J. D. (1993), M. V. (1991), V. E. (1991), svi državljani Srbije „, naveo je Terzić.

Kako je rekao, prijavom će biti obuhvaćena i dva NN lica.

Terzić je kazao da je otkrivanje osumnjičenih za kopanje tunela do depoa Višeg suda u Podgorici kompleksna operacija i da zahteva kompleksu istragu.

„Ne može se znati tačan broj osoba koje su učestvovale u kriminalnim aktivnostima. Ubijeđen sam i siguran sam da će ovaj broj, od devet, kako istraga bude odmicala, rasti“, rekao je Terzić.

Provala u sudski depo je primećena 11. septembra, nakon toga otkriveno je i da je prokopan tunel od stana u Njegoševoj ulici do depoa Višeg suda.

Kombi koji su koristili osumnjičeni policija je pronašla 13. septembra. Otkriven je i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, gdje su osumnjičeni, navodno boravili.

Istragu vodi podgoričko Osnovno državno tužilaštvo, a do sada osumnjičeno je najmanje devet osoba, među kojima je i jedna žena.

(RTS)


Ostavite komentar