Vlasnik turističke agencije: Na lečenju u Solunu zadržano 15 putnika povređenih u saobraćajnoj nesreći

Vlasnik niške turističke agencije „Ski & Sun travel“ Bojan Milosavljević rekao je za RTS da su u bolnici u Solunu zadržani putnici koji imaju prelome i oni kojima su potrebne dalje analize.

„U Solunu se nalazi 15 naših putnika i vodič. To su ljudi koji su zadobili malo jače povrede. Evidentirali smo ih, znamo koji su to putnici. Zadržaće ih na posmatranju, moraće da obave još neka snimanja“, navodi Milosavljević.

Ukazuje da se veći broj putnika koji nemaju teže povrede nalazi u bolnici u Kilkisu.

„Ispred bolnice u Kilkisu se nalazi najveći broj putnika i oni nemaju neke teže povrede, osim jedne gospođe koja ima povredu leđa i koja će biti zadržana u Kilkisu ili će je prebaciti u Solun“, navodi Milosavljević.

Prema njegovim rečima, očekuje da će u toku dana imati informacije o tome da li će i koliki broj putnika biti otpušten iz bolnice u Kilkisu.

„Smatram da je najbolje u ovom trenutku da ih negde sve grupišemo, da i obezbedimo hranu i piće“, navodi vlasnik niške turističke agencije „Ski & Sun travel“.

On je dodao da je jutros upućen jedan dvospratni autobus za Grčku, da bude na raspolaganje putnicima, kao i da je angažovan i jedan grčki autobus za dalje zbrinjavanje i transfer.

Saobraćajna nesreća se dogodila jutros posle pet časova na magistralnom putu između Evzonija i Soluna kod mesta Polikastro. Autobus na sprat turističke agencije „Ski & Sun travel“ iz Niša sa 78 putnika, sudario se sa automobilom u kojem su se vozile četiri osobe.

 Četiri osobe su poginule, a najmanje 53 su povređene, u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Atina-Solun, u kojoj su učestvovali turistički autobus sa srpskim tablicama, koji se prevrnuo, i dva automobila. Trojica putnika iz automobila su poginula na mestu nesreće, a četvrti, koji je bio teško povređen, podlegao je povredama.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike