Višković: Šmit da pribavi papire ili da se vrati u svoju zemlju

Višković je rekao da je krajnje vreme da se odgovara za svoje postupke.

„U medijima čak izgovaram njegovo ime i prezime, kao pojedinac on me u suštini ne zanima. Ako je dejtonskim ustavom predviđeno da visoki predstavnik u BiH treba da ima potvrdu u Savetu bezbednosti UN, a „gospodin dotični“ to nema, onda on ne može biti legalan i kao takav nije priznat u Republici Srpskoj“, rekao je Višković, govoreći o najavljenoj uredbi kojom će Šmitu biti zabranjen ulazak u Republiku Srpsku.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u sredu da se priprema uredbu o hapšenju i deportaciji visokog predstavnika Kristijana Šmita iz Republike Srpske.

Naveo je da nema ništa ni protiv njega ni protiv zemlje iz koje dolazi, naglasivši da bi to isto učinili i da dolazi iz Ruske Federacije ili iz bilo koje zemlje EU.

„Moraš imati validna dokumenta da bi radio posao za koji se predstavljaš. Ono što danas imamo, pogotovo donošenje i nametanje zakona, dovodi nas u poziciju da neko ko je došao turistički u BiH kaže ‘ja danas ovde odlučujem, ja se pitam i donosim zakone“, naveo je Višković.

Višković je postavio pitanje šta će onda uopšte izbori u BiH, skupštine, premijeri, ministri i vlast uopšte.

„Imate onda tog čoveka pa neka on onda preuzme brigu za BiH, neka se brine za plate penzije i druga davanja. Ne, on radi po principu ‘ja ću birati ono što meni odgovara, a vi se bavite onim čime se ja u životu ne bih bavio“, zaključio je Višković.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike