Vijesti objavile prepisku sa Skaja: Zvicer i Milović o rušenju Vučića

Podgoričke Vijesti objavile su razgovor sa kriptovane telefonske aplikacije Skaj od 10. januara 2021. godine, za koji tvrde da su vodili vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik, odbegli policajac Radoje Milović.

Prema navodima lista, Zvicer i Milović razgovarali su o spoljnoj politici i razmatrali kako će se na države regiona odraziti dolazak na čelo SAD Džozefa Bajdena, koji je upravo u tom periodu pobedio Donalda Trampa.

Sagovornici su, prenose Vijesti, saglasni da izbor Bajdena za predsednika odgovara svima, osim Srbiji, Republici Srpskoj i velikosrpskoj politici.

Milović u tom kontekstu navodi da se Bajdenovim dolaskom mora zaokrenuti politika na Balkanu, i da će SAD ići „na rušenje Vučića svim silama“…

 „Rekao sam ti da samo mi možemo obaliti Vučića da mu na početak prvenstva 40h (hiljada) počne skandirati… Svaku vlast u Srbiji su obalili navijači“, šalje Zvicer, navodi se u prepisci.

U redovima kavačkog klana, kako će kasnije registrovati i istražitelji iz Crne Gore i Srbije, bili su između ostalih i Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Protiv Zvicera i Milovića vode se brojni krivični postupci u Crnoj Gori, ali i okruženju.

(RTS)