Velika akcija policije u Crnoj Gori – pretresi na 50 lokacija, uhapšene tri osobe

Službenici Uprave policije uključujući i pripadnike Protivterorističke i Posebne jedinice policije, a u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, izvršili pretrese na više lokacija u Crnoj Gori, saopšteno je iz crnogorske policije.

„Izvršeno je 50 pretresa objekata koje koriste 42 osobe u Podgorici, Nikšiću, Šavniku, Žabljaku, Pljevljima, Bijelom Polju, Beranama, Kolašinu, Mojkovcu, Cetinju, Budvi, Baru, Ulcinju, Kotoru, Tivtu i Herceg Novom“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je oduzeto nekoliko komada oružja i delova oružja, više stotina komada municije različite vrste i kalibra, devet mobilnih telefona, sedam vozila, oko 20.000 evra, skupoceni satovi, kao i određena dokumentacija koja bi mogla ukazivati na izvršenje krivičnog dela.

Takođe, pronađena je i oduzeta materija za koju se sumnja da je opojna droga kokain i opojna droga marihuana, kao i više stotina tableta sa liste opijata, vage za precizno merenje i drobilice za marihuanu.

Uhapšeni su Z. M. i P. S. zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija uhapšen je R. Z. kod kojeg je pronađen pištolj, dok je protiv E. R. podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršio isto krivično delo.

Protiv V.S. biće podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo građenje objekta bez građevinske dozvole.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike