Vaspitačica u Zagrebu deci lepila selotejp na usta, reagovao i ministar

Ministar znanosti i obrazovanja Hrvatske Radovan Fuks oštro je kritikovao ponašanje vaspitačice u Dječjem vrtiću Trnsko koja je deci lepila usta selotejpom.

Prema pisanjima medija, zabrinuti roditelji požalili su se na neprimereno ponašanje vaspitačice, navodeći da je deci lepila usta selotejpom kako bi bila tiha, kao i da im je za kaznu vezala jastuke oko stomaka.

„To je apsolutno nedopustivo i za svaku osudu“, rekao je Fuks novinarima uoči sednice Vlade.

Dodao je da je postupljeno po proceduri i da je Ministarstvo promptno intervenisalo, kao i Agencija za odgoj i obrazovanje, a prosvetna inspekcija je odmah po prijavi izašla i napravila zapisnik.

Prosvetna inspekcija je donela, kaže, rešenje da je to teška povreda radne discipline i preporučila opomenu s mogućnošću otkaza.

„Nakon nalaza takve inspekcije, ravnateljica uz suglasnost upravnog vijeća vrtića je mogla donijeti odluku o izvanrednom otkazu momentalno ili o redovitoj proceduri otkaza. Nitko drugi osim poslodavca radniku ne može dati otkaz“, rekao je Fuks, dodajući da je sve isključivo na direktorki vrtića, ali i da smatra da bi vaspitačica trebalo da dobije otkaz.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike