U Grčkoj 46 naših vatrogasaca, pešaka po planini da bi došli do linije požara

Milorad Spasojević rekao je da se pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije se treći dan nalaze kao ispomoć u Republici Grčkoj.

“Ono što želim da naglasim jeste da se u jutarnjim časovima pridružio i drugi deo dodatnih snaga koji su upućene kao pomoć Republici Grčkoj. Trenutno je angažovano 46 pripadnika Vatrogasno-spasilačkih jedinica sa 13 vozila“, kazao je Spasojević.

Navodi da su danas došli da radie na lokaciji iznad mesta Sostis.

“Naselje Sostis, planina Popikjo, na lokaciji Poa. Ono što se radi na ovoj lokaciji jeste da sarađujemo sa grčkim kolegama na intenzivnom sprečavanju daljeg širenja požara na vrlo nepristupačnim terenima. Nažalost, ovde trenutno se ne mogu koristiti vozila tako da ćemo morati peške. Odnosno, do udaljenih lokacija moramo pešice i do tri kilometra kako bismo došli do linije požara i zatim pokušali da sprečimo daljeg širenje“, naveo je Spasojević.

Naglasio je da su svi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslovanja dobro, da se svi dobro osećaju i da su spremni za rad.

“Nastavljamo dalje u saradnji sa Komandnim kadrom Republike Grčke na pronalaženju lokacije gde treba da budemo angažovani i dajemo sve od sebe kako bismo pomogli u sprečavanju ove velike katastrofe koja je zadesila ovaj narod“, zaključio je Spasojević.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike