Tužilaštvo u Vukovaru demantuje medije: U krvi Banožića nema prisustva alkohola

U saopštenju se ističe da u uzorku krvi koji je nakon saobraćajne nesreće uzet od bivšeg ministra odbrane Marija Banožića, nakon što je u subotu u ranim jutarnjim satima skrivo saobraćajnu nesreću, nije utvrđena prisustnost alkohola.

Navodi se da je Županijsko državno tužilaštvo tokom popodnevnih sati na dan nesreće primilo rezultate toksikološkog veštačenja (alkohol, droga, psihotici i lekovi) i da je uvidom utvrđeno da kod osumnjičenog 44-godišnjeg vozača privatnog vozila u trenutiku udesa nije bilo tragova supstanci, koji utiču na psihofizičke sposobnosti osumnjičenog.

Napominju da je u svrhu utvrđivanja činjenica važnih za krivični postupak, Županijsko državno tužilaštvo u Vukovaru izadalo nalog za obdukciju poginulog 40-godišnjeg vozača kombi vozila i nalog Centru za forenzička ispitivanja, istraživanja i veštačenja „Ivan Vučetić“ za toksikološko veštačenje krvi i urina, te da su nalazi sutradan potvrđeni u pisanom obliku.

Napominju i da još nisu primili krivičnu prijavu Policijske uprave vukovarsko-sremske protiv Banožića, uz napomenu da je Tužilaštvu rečeno da su iz Policijske stanice Vinkovci, na zahtev veštaka koji je prisustvovao uviđaju, ponovno izašli na mesto nesreće radi dodatnih merenja, preneli su hrvatski mediji.

Do saobraćajne nesreće došlo je 11. novembra oko 6 sati, na izlazu iz Vinkovaca prema Županji, kada su se sudarili privatni automobil Banožića i kombi.

Hrvatsko državno tužilaštvo je ubrzo nakon saobraćajne nesreće potvrdilo da ju je izazvao Banožić, a hrvatski premijer Andrej Plenković je saopštio da je ministra odbrane razrešio dužnosti.

(RTS)


Ostavite komentar