Sleteo autobus na putu Cetinje–Budva; dve osobe poginule, a sedam teško povređeno

Do sletanja autobusa došlo je između Obzovice i Brajića. Iz Uprave policije navode da u nesreći ima više povređenih osoba, prenosi RTCG. Kako je dežurna tužiteljka Anđa Radovanović saopštila, poginuo je državljanin Velike Britanije, a druga ženska osoba je neidentifikovana.

U autobusu je bilo 27 putnika. Četiri osobe su vitalno ugrožene, i nakon zbrinjavanja transportovane u KC Crne Gore.

Sedam teško povređenih u saobraćajnoj nesreći na putu Cetinje-Budva dovedeno u Klinički centar Crne Gore, kazala je direktorka Kliničkog centra Ljiljana Radulović. Istakla je da je jedan pacijent životno ugrožen.

Radulovićeva je rekla da imaju informaciju da su u KCCG upućena još dva pacijenta. 

„Kod svih sedam pacijenata radi se o teškim povredama. Najstariji povrijeđeni pacijent je 1959. godište, a najmlađi je rođen 1997. Kakvim tokom će ići njihovo liječenje vidjećemo ovih dana. Za jednog pacijenta nemamo informaciju koje je godište“, kazala je dr Radulović. 

Istakla je da su u kontaktu sa Opštom bolnicom Cetinje gde se nakon primarne obrade pacijenti šalju u KCCG. 

 

Elevator koji je stigao iz Podgorice izvukao je autobus iz provalije. Iz podgoričke Službe zaštite i spasavanja saopštili su da ispod autobusa nije bilo putnika, kako se ranije strahovalo.

Autobus firme „Papović“ prevozio je putnike na relaciji Nikšić–Budva. 

Vozač autobusa je priveden u policiju i zadržan.

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović, koji boravi u Njujorku, izjavio je da je zatečen vešću o saobraćajnoj nesreći na Obzovici.

„Zatečen sam vešću o saobraćajnoj nesreći na Obzovici. Mislima smo uz porodice nastradalih i povređenih“, napisao je Milatović.

Premijer Dritan Abazović uputio je saučešće porodicama poginulih u nesreći na Obzovici.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike