Silovanje maloletnice na Lefkadi, osumnjičeni srpski državljani

Grčki mediji javljaju da su dvojica stranih državljana starosti, 18 godina i 21 godinu, uhapšena zbog sumnje da su počinila krivična dela silovanje i polne radnje nad maloletnim licem, a u Ambasadi Srbije u Atini potvrdili su za RTS da je reč o državljanima Srbije.

Policiji je u ponedeljak podneta prijava, u kojoj se navodi da je 14-godišnja devojčica, meštanka ostrva, bila prisiljena od strane dvojice muškaraca na polni odnos uz upotrebu fizičkog nasilja, prenosi grčki javni servis ERT.

Kako navode lokalni mediji, osumnjičeni su u petak uveče namamili maloletnicu na plažu na Lefkadi, a sudski lekar je potvrdio silovanje.

Tužilac je izdao nalog za hapšenje, nakon čega su dva mladića privedena u sredu.

Oni su dali izjavu u policiji, nakon čega su pušteni  da odu u grad Nidri gde će ostati narednih mesec dana. Njihova advokatica po službenoj dužnosti Eleni Ferentinu rekla je da su njeni klijenti dobili dovoljno vremena da dokažu da se nije dogodilo ono što tvrde tužioci.

„Njima su uvedeni restriktivni uslovi i ukoliko ih budu poštovali, moći će da se vrate u svoju zemlju“, rekla je advokatica, prenosi portal lefkada.gr.

Kako RTS nezvanično saznaje, osumnjičeni državljani Srbije negiraju da je bilo reč o silovanju.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike